banner_uc

Italský tuňákový koláč

Suroviny:

  • 1 listové těsto
  • 1 tuňák (ve vlastní šťávě)
  • 1 mozzarella
  • 6 sherry rajčat
  • 3 lžíce černých oliv
  • ½ červené cibule
  • 25 g strouhaného sýra typu parmazán
  • 35 g strouhanky
  • 2 lžíce kečupu
  • ½ lžičky koření dle libosti – bazalka, oregano, směs
  • sůl, pepř

Postup:

Listové těsto (nejlépe již vyválené) přendáme na pracovní desku, smícháme strouhanku se sýrem, kořením a posypeme touto směsí těsto. V misce si smícháme tuňáka, na kostičky nakrájenou mozzarellu, pokrájená rajčata a olivy, směs trošku osolíme a opepříme, naklademe na těsto a posypeme cibulí nakrájenou na kolečka. Okraje potřeme kečupem (nejlépe z lahve se špičkou). Rádélkem nakrájíme okraje
a přehneme přes koláč dovnitř, takto upravíme i rohy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20-25 minut dokud nejsou okraje upečené dozlatova.